ΚΡΙΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΥ Ο ΑΟΡΑΤΟΣ ΕΧΘΡΟΣ

81
Depression

Είναι ένα περιστατικό το οποίο συνεχώς αυξάνετε παντού σε όλο τον κόσμο και σε όλες της ηλικίες μια κρίση πανικού μπορεί να προέλθει  σε ανύποπτο χρόνο και χωρίς καμία προφανή αιτία  οι ποιο πολύ άνθρωποι όταν τους συμβαίνει μια κρίση πανικού  νιώθουν….

 

Ψυχολογικά Συμπτώματα

Αδυναμία προσοχής και συγκέντρωσης.

Έντονος φόβος για την υγεία και πολλές φορές τρόμος για την απώλεια της ζωής.

Φόβος ότι το άτομο θα χάσει τον έλεγχο.

Φόβος ότι το άτομο οδηγείται στην παράνοια.

Έντονος φόβος ότι η κατάσταση αυτή θα επαναληφθεί.

Φόβος για κλειστούς χώρους-έλλειψη οξυγόνου.

Φόβος για πολύβουα και πολυπληθή μέρη-αποφυγή του συγχρωτισμού με πλήθος ανθρώπων.

Υποχόνδρια συμπεριφορά σε σχέση με την υγεία.

δύσπνοια (σαν να μην φτάνει ο αέρας για αναπνοή, που οδηγεί σε γρήγορη και επιπόλαιη αναπνοή)

 

Ταχυκαρδία και αίσθημα παλμών (καταλαβαίνει δηλαδή κανείς και αισθάνεται την καρδιά του να χτυπά τόσο έντονο που έχει την αίσθηση ότι θα σπάσει.)

Μυϊκή ένταση και σφίξιμο, πολλές φορές κράμπες.

Τάση λιποθυμίας.

Ζάλη και τρέμουλο.

Αίσθημα αστάθειας και έλλειψης ισορροπίας.

Αίσθημα βάρους στο στήθος, σαν να είναι πολύ βαρύ και θα πνιγεί.

Μούδιασμα και μυρμηγκιάσματα σε όλο το σώμα.

Εξάψεις-ρίγη και έντονη εφίδρωση κυρίως στα άκρα.

Ναυτία και στο στομάχι και έντονη τάση προς εμετό

Συνήθως οι κρίσεις πανικού έρχονται για να μας υπενθυμίσουν ότι κάτι δεν πάει καλά ότι ίσως δεν προσέχουμε αρκετά τον εαυτό μας και ότι θάβουμε πολλά πράγματα μέσα μας και ότι πρέπει να  ψάξουμε την αιτία του κακού την ρίζα του προβλήματος δυστυχώς όσο και να θάψουμε κάτι αυτό θα βγει έξω ακόμα ποιο δυνατό να μας υπενθυμίσει ότι υπάρχει .Από αυτό δεν πέθανε κανείς  είναι τελείως ακίνδυνο είναι καθαρά μέσα στο μυαλό μας και με σωστή αντιμετώπιση και δουλεία με τον εαυτό μας μπορούμε να το αφήσουμε πίσω

Πώς αντιμετωπίζεται μια κρίση πανικού

Ο κύριος στόχος της θεραπείας για τη διαταραχή πανικού είναι να μειωθεί ο αριθμός των κρίσεων πανικού που έχετε και να συμβάλει στην ανακούφιση των συμπτωμάτων σας. Οι δύο κύριοι τύποι θεραπείας για τη διαταραχή πανικού είναι ψυχολογική θεραπεία (ψυχοθεραπεία) και φαρμακευτική αγωγή. Εάν έχετε συμπτώματα διαταραχής πανικού, επισκεφτείτε τον γιατρό σας. Ο ειδικός γιατρός σε αυτές τις περιπτώσεις είναι ο ψυχίατρος. Η διάγνωση της διαταραχής πανικού θα γίνει αν αντιμετωπίζετε επαναλαμβανόμενες και απροσδόκητες κρίσεις πανικού που ακολουθούνται από τουλάχιστον ένα μήνα συνεχούς άγχους ή ανησυχίας σχετικά με το ενδεχόμενο νέων κρίσεων. Αυτό λέγεται «άγχος προσμονής» και είναι από τα πολύ ενοχλητικά και επίμονα συμπτώματα με τη γνωστική-συμπεριφορική ψυχοθεραπεία επίσης  μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις κρίσεις πανικού, γιατί μαθαίνουμε να κατανοούμε με ποιο τρόπο το παρατεταμένο stress οδηγεί στην ανάδυση των σωματικών συμπτωμάτων που απαρτίζουν μία κρίση πανικού. Έτσι μαθαίνουμε να αναγνωρίζουμε αυτά τα συμπτώματα και να μη φοβόμαστε πως μπορεί να τρελαθούμε ή να πάθουμε καρδιακό/ εγκεφαλικό επεισόδιο γιατί κατανοούμε πως το παρατεταμένο stress και μόνο ευθύνεται για την κρίση πανικού.

 

Όπως και να χει λοιπόν αυτό που πρέπει να σκεφτόμαστε

είναι ότι δεν θα είναι για πάντα στην ζωή μας αυτό το μικρο τερατάκι που λέγετε ΚΡΊΣΕΙΣ ΠΑΝΙΚΟΎ και ότι με δουλειά και σωστή αντιμετώπιση θα του πούμε μια για πάντα ΑΝΤΊΟΟΟ!!